Ron Fucking Swanson. Minus stek och Bridge Over River Kwai

Jag anser mig nog vara hyfsat tolerant. Visst, höj på ögonbrynen och le bakom min rygg, men jag accepterar mycket så länge det inte är dumheter, idioti eller nonchalans. Ändå sitter jag här och dricker Lagavulin 16 istället för att äta middag denna varma kväll i Italien.

Om du har valt att arbeta med service, då ska du veta vad service är, då ska du känna din kund, ta reda på vad denne vill ha och sedan leverera minst det. Minst. Läs det igen. Minst vad kunden förväntar sig. Om två av oss beställer Antipasti så är det helt rätt att servera det för sig. Jättebra att det är så gott också. När det sedan är dags för Primi Piatti så kan det vara ok att två av gästerna får sina lite före. Är eran specialitet fisk och skaldjur ska det ju vara så färskt som möjligt. Vad som inte är ok är att den ene av gästerna som är kvar får sin mat när de andra två nästan hunnit äta upp. Vad som DEFINITIVT inte är ok är att den kvarvarande gästen inte, trots påpekande, fått sin mat när alla de tre övriga ätit upp. Bli då inte förvånad om denne reser sig och vill betala och gå därifrån. I det läget hjälper inga ursäkter eller möjlighet att ta med sig maten därifrån eftersom den precis blev färdig. Att musslorna tog slut och det skulle ta lite tid hade ni kunnat berätta. I det läget har gästen bestämt sig och vill bara därifrån. Att du inte tar betalt för den icke serverade rätten är ingen fin gest, det är det minsta du kan göra. 

När gästen gått därifrån och du summerar dagen med dina anställda, ta då en funderare på vad som hände och varför. Fundera på vad det kan ha för konsekvenser när gästen kommer hem, pratar med vänner och kollegor samt surfar in på Tripadvisor. Alternativt kan du ju skita fullständigt i det. Du är italienare och har ditt etablissemang i ett område där det ständigt kommer nya gäster. Shit happens.

Cheers, Ron.

Baia Domizia. 2013-08-02. 22:12

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kungsleden 2016: Jakten på tält

Tanzania 2018/1: På menyn - Fläsk och fisk

Viktigt meddelande! Byte av plattform och adress!